baga napisał:
optymus ile zdarłeś z ,,rodaków,, załatwiając im pracę i za jaką stawkę pracują ?? Kradniesz z wystawek szmuglujesz fajki, wódę wiesz, że Polacy kupują ?? siedzisz na socjalu?? że tak dobrze znasz temat? Jakbyś się nauczył norweskiego to byś czytał ze zrozumieniem norweską prasę i oglądał norweskie nyhetne w TV ,, nasze wynaturzenie ,,??? W norweskim miasteczku 30 dzieci było wywożone z przedszkola i wykorzystywane seksualnie w prywatnym mieszkaniu przez grupę ludzi ( Bjugn saken) 52 dzieci po zabraniu przez BV było wykorzystywane seksualnie w rodzinach zastępczych.
Ile zdarlem? Hmm...zastanowmy sie. Zatrudniam ich u siebie, wiec zapewne biore prowizje od nich i od siebie. Potem juz tylko placa 5kr z godziny" under bordet" Bym mial na fajki i golde z przemytu.
Tak siedze na socjalu a w tyg mam kurs pisania CV i szukania pracy ..dla polakow.
Czy czytam norweska prase? hmm, pewnie trza do tego znac ichni jezyk? Ja nie znam bo wszystkie anbudy na dofffin wyszukuje dla mnie MULTINOR, oni tez zapewne pisza za mnie avviki, endringi, podpisuja kontrakty, biora udzial we fremdriftsmøte przygotowuja sluttoppgjør osv. Przez te blisko 2 dekady nie zdazylem sie nauczyc nic ponad "komunikatywnie" tak by sie dogadac..ale szybko sie ucze i jak pracodawca zechce...
Co do BV. Co mam twoim zdaniem zrobic? Powiedziec tak jak ty- tak. sa nieprawidlowosci? to skandal? to ewenement na skale swiatowa?
Ups. Czy to w kraju kilka dni temu 14 latka w rodzine zastepczej zaszla w ciaze a "tatus" dymal ja od 9 roku zycia?
Czy to nie u nas z rok temu w "rodzinie" zastepczej malzenstwo zakatowalo 2 dzieci? Czy to nie nad wisla chciano zabrac dziadkom wnuka, bo urzedniczka opieki spolecznej i kurator stwierdzili, ze jest za gruby i jada za duzo slodyczy?
Czy w Niemczech i Austrii nie ma Jugedamt'u? W stanach CPS i w kazdym cywilizowanym kraju cos takiego istnieje.
Tam gdzie sa dzieci sa takie urzedy Sherlocku. Skala naduzyc jest rozna, ale wystepuje WSZEDZIE!!
Wiec jak sie udzielasz, to droga wolna, ale nie zarzucaj mi ignorancji bo od ciebie zalezy byt jedynie wlasnej dupy, ode mnie kilkadziesiat innych.
Caly twoj bunt to kilka postwo na MN, ktore przeczytalem w zasadzie chyba tylko ja!
Koncze z toba, bo nie jestes partnerem do dyskursu...tym bardziej do zartow.