Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Agata Dymna (1782 niezalogowanych)
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Opptymus oprócz klepania w klawiaturę zrobiłeś coś konstruktywnego dla innych ?? Po proteście Ambasadora w Gazecie ukazały się jeszcze dwa artykuły na temat stereotypowego i krzywdzącego przedstawiania Polaków w serialu , pani profesor N.Witoszek i prawnika T. Nierzwickiego. Ciebie na to nie stać, niestety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jak masochista forumowy doczyta sie roznicy pomiedzy krytyka a krytykanctwem to zadziala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(KLONLXIX)
Wiking
Tutaj chlopak pracuje w ambasadzie:

www.mojanorwegia.pl/forum/view/4/praca%2..._o_prace.html#325390

Moze podrzuci jakies info,z 1wszej reki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Pani Iglicka tradycjnie bredzi. Najpiere podaje że Polacy nie wrócili podczas wybuchu kryzysu a dalej podaje że polscy pracownicy tymczasowi krążą między Polską a Norwegią. No i niech pani Iglicka poda ludziom agencje gdzie jak podaje zatrudniają bez języka. Jej brednie całkowicie ją dyskwalifikują jako badaczkę spraw emigracji. Jakby nie wiedziała to niech się zainteresuje i zobaczy że żeby dostać w sumie do niczego ofertę z agencji gdzie praca jest krótka, to bez języka nie ma takiej opcji. Do tego trzeba jechać na swój koszt swoim samochodem. Kiedyś przed kryzysem było inaczej ale to dawno i nieprawda. Ale pani badaczka nie zdążyła przez 6 lat tego zauważyć. A wystarczy rzucic okiem na ogłoszenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
baga napisał:
Opptymus oprócz klepania w klawiaturę zrobiłeś coś konstruktywnego dla innych ?? Po proteście Ambasadora w Gazecie ukazały się jeszcze dwa artykuły na temat stereotypowego i krzywdzącego przedstawiania Polaków w serialu , pani profesor N.Witoszek i prawnika T. Nierzwickiego. Ciebie na to nie stać, niestety.

Dalem prace pewnej liczbie "rodakow" dzieki temu ich dzieci moga mieszkac w norwegi zamiast na polskiej wsi.
Place skrupulatnie na czas, nigdy nie mialem poslizgu z wyplatami.
Czy to wystarczajacy przyklad?

A teraz ja zapytam - co zrobilas ty dla innych, procz pierdolenia o BV i straszeniem odebraniem dzieci? Czy zjebana konferencja przelozyla sie choc na 1 miejsce pracy dla polaka? czy protest twojego ambasadora ktos w ogole przeczytal? Specjalnie popytalem dzis ludzi, nikt o tym nie slyszal! Kto czyta pania Witoszek, procz grupy oszolomow w golfach i szylkretowych oprawkach?

Wiec moze zamiast protestowac i pierdolic smutki w przydlugich elaboratach zacznijcie od siebie, wezcie sie do pracy, przestancie brac zasilki jednoczesnie pracujac na czarno, nie kradnijcie na wystawkach sklepowych pomimo wyraznych napisow, przestancie kupowac szmuglowana wodke i fajki, uczcie sie jezyka by autochtoni mogli zrozumiec wasze wynaturzenia..i zmażcie wykrzywienie z geby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
jak masochista forumowy doczyta sie roznicy pomiedzy krytyka a krytykanctwem to zadziala

taa, bo ty to jedynie konstruktywna krytyka i logiczna argumentacja. Jestes parodia samego siebie. Po tych 11tys postow zaczales gonic wlasny ogon.

Juz nawet nie chca ci odpowiadac.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
optymus ile zdarłeś z ,,rodaków,, załatwiając im pracę i za jaką stawkę pracują ?? Kradniesz z wystawek szmuglujesz fajki, wódę wiesz, że Polacy kupują ?? siedzisz na socjalu?? że tak dobrze znasz temat? Jakbyś się nauczył norweskiego to byś czytał ze zrozumieniem norweską prasę i oglądał norweskie nyhetne w TV ,, nasze wynaturzenie ,,??? W norweskim miasteczku 30 dzieci było wywożone z przedszkola i wykorzystywane seksualnie w prywatnym mieszkaniu przez grupę ludzi ( Bjugn saken) 52 dzieci po zabraniu przez BV było wykorzystywane seksualnie w rodzinach zastępczych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
baga napisał:
optymus ile zdarłeś z ,,rodaków,, załatwiając im pracę i za jaką stawkę pracują ?? Kradniesz z wystawek szmuglujesz fajki, wódę wiesz, że Polacy kupują ?? siedzisz na socjalu?? że tak dobrze znasz temat? Jakbyś się nauczył norweskiego to byś czytał ze zrozumieniem norweską prasę i oglądał norweskie nyhetne w TV ,, nasze wynaturzenie ,,??? W norweskim miasteczku 30 dzieci było wywożone z przedszkola i wykorzystywane seksualnie w prywatnym mieszkaniu przez grupę ludzi ( Bjugn saken) 52 dzieci po zabraniu przez BV było wykorzystywane seksualnie w rodzinach zastępczych.

Ile zdarlem? Hmm...zastanowmy sie. Zatrudniam ich u siebie, wiec zapewne biore prowizje od nich i od siebie. Potem juz tylko placa 5kr z godziny" under bordet" Bym mial na fajki i golde z przemytu.
Tak siedze na socjalu a w tyg mam kurs pisania CV i szukania pracy ..dla polakow.
Czy czytam norweska prase? hmm, pewnie trza do tego znac ichni jezyk? Ja nie znam bo wszystkie anbudy na dofffin wyszukuje dla mnie MULTINOR, oni tez zapewne pisza za mnie avviki, endringi, podpisuja kontrakty, biora udzial we fremdriftsmøte przygotowuja sluttoppgjør osv. Przez te blisko 2 dekady nie zdazylem sie nauczyc nic ponad "komunikatywnie" tak by sie dogadac..ale szybko sie ucze i jak pracodawca zechce...

Co do BV. Co mam twoim zdaniem zrobic? Powiedziec tak jak ty- tak. sa nieprawidlowosci? to skandal? to ewenement na skale swiatowa?
Ups. Czy to w kraju kilka dni temu 14 latka w rodzine zastepczej zaszla w ciaze a "tatus" dymal ja od 9 roku zycia?
Czy to nie u nas z rok temu w "rodzinie" zastepczej malzenstwo zakatowalo 2 dzieci? Czy to nie nad wisla chciano zabrac dziadkom wnuka, bo urzedniczka opieki spolecznej i kurator stwierdzili, ze jest za gruby i jada za duzo slodyczy?
Czy w Niemczech i Austrii nie ma Jugedamt'u? W stanach CPS i w kazdym cywilizowanym kraju cos takiego istnieje.
Tam gdzie sa dzieci sa takie urzedy Sherlocku. Skala naduzyc jest rozna, ale wystepuje WSZEDZIE!!

Wiec jak sie udzielasz, to droga wolna, ale nie zarzucaj mi ignorancji bo od ciebie zalezy byt jedynie wlasnej dupy, ode mnie kilkadziesiat innych.
Caly twoj bunt to kilka postwo na MN, ktore przeczytalem w zasadzie chyba tylko ja!

Koncze z toba, bo nie jestes partnerem do dyskursu...tym bardziej do zartow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Baga

Czy ty nie masz objaw natrectwa myslowego?
z dobroci mojego serca radze ci przewietrzenie glowy. Idz pobiegaj na nartach. Sa ostatnio dobre warunki. Moze przy okazji spotkasz jakis sluchaczy, ktorzy zechca wysluchac twoich wypowiedzi.

sugerowane tematy:
Barnevernet i jeg zgubny wplyw na prawdziwego polaka
Deklaracja praw czlowieka a sytuacja polaka w Norwegi
Gender a polski katolik
Homoseksualizm i baga
Polacy ratunkiem dla swiata

Zycze dluzo zapalu i wielu sluchaczy.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
baga napisał:

W kazdym sterotypie jest krzta prawdy. CZy ukazanie polakow, gdy spia w piwnicy nie jest prawda? Nie tak dawno temu w Figgjo niedaleko Sandnes podobno obozowisko splonelo, tak dbal o rodakow Polak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok